[O2] Problem ze skrzynią biegów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gipson112
    Classic
    • 2013
    • 9

Wczoraj z kolegą miałem zabrać się za ocieplenie gazowni ale odłożyłem to na później.

Zaobserwowałem że serwis poszedł na łatwiznę i spi.....ił podłączenie parownika pod układ chłodzenia bynajmniej u mnie nie wiem jak u was.

Wpięli się z przewodem zasilającym parownik w przewód za termostatem a mianowicie jest czwórnik który łączy przewód pomiędzy silnikiem a chłodnicą jedne rozgałęzienie wraca na zbiorniczka wyrównawczego a drugie w samochodach bez lpg idzie na chłodnice oleju.

Poszli na łatwiznę i przewód który szedł do chłodnicy oleju odpięli i puścili na parownik a powrót z parownika podpięli pod chłodnice oleju.

Jak podłączycie sie pod komputer gazu i to czujnik od temperatury który idzie na parownik pokazuje 35 stopni a na blacie temperatura pokazuje 55 stopni bynajmniej tak jest u mnie

Zamierzam zakupić trójnik i wpiąć się nim w przewód od nagrzewnicy i podpiąć tam przewód od przewód zasilający parownik a na wyjście czwórnika założyć zaślepkę albo zmienic czwórnik na trójnik.

Po takiej modernizacji silnik będzie się znacznie szybciej przełączał na LPG
    bo jak wiadomo ceny benzyny z dnia na dzień coraz droższe silnik będzie miał wyższą temperaturę i będzie lepiej dogrzany ( możliwe że będzie mniej masełka pod korkiem wlewu oleju) przedłoży to żywotność parownika a w szczególności membran zwłaszcza w zimie.
    Miłosz Nowak
  • Adamxa
    Drive
    • 2011
    • 57

Witam , od pewnego czasu mam problem z pierwszym biegiem . gdy chce dość lekko wbić 1 bieg wyczuwam opór . zdarza się że musze kilka razy wracać na luz żeby trafić bez problemu w jedynkę . orientuje się ktoś co może być tego przyczyną . skrzynia 6 . motor 2.0tdi 170

Komentarz

• terre
      Ambiente
      • 2010
      • 128

Ja u siebie miałem podobny problem ale po wymianie dwumasa i tarczy sprzęgła. Nie wiem może coś byłą tarcza za gruba bo miałem problem ze wstecznym i jedynką i też musiałem wrzucać na luz żeby wbić ale po jakimś czasie wszystko wróciło do normy.

Komentarz

Pracuję...